Comic Village

Welkom in de Comic Village van Heroes Comic Con, waar de grootste artiesten samenkomen om jou te ontmoeten!

Op Heroes Comic Con nodigen we de grootste namen uit de stripwereld uit en plaatsen hen als goeroes aan de top van de Comic Village-berg. De grote uitgevers zoals Marvel en DC Comics sturen hun beste en populairste veteranen en jullie, de gelukkigen, krijgen de kans hen te ontmoeten. Zij staan klaar om jou unieke kunstwerken, handtekeningen en advies te geven. Hieronder vind je meer informatie over hoe het werkt, waar je heen moet en waarom het een unieke kans is. Laten we de kunst van de passie en de passie van de kunst vieren.

Portfolio Reviews door de besten in de sector

Voor het eerst in België krijg je de kans om je eigen comic-werk voor te leggen aan de beste editors van Marvel en DC Comics! Je krijgt tips en trucs, manieren om te verbeteren en goede raad van de beste van de besten! En wie weet, misschien krijg je wel een job bij de sterren aan het comic-firmament.

Comic Village-gasten

Slechts enkele talenten op deze planeet zijn goed genoeg om populaire franchises in strips te vertalen, of miljoenen fans te beïnvloeden met originele verhalen en personages. Dit zijn de mensen die Heroes Comic Con op een glanzend voetstuk wil plaatsen. Dit zijn de mensen die Heroes Comic Con op een glanzend voetstuk wil plaatsen. Schud hun handen, bespreek je favoriete verhaallijnen en stel hen vragen. Veel plezier!

Jon Bogdanove

In een carrière van bijna 40 jaar heeft Jon Bogdanove geschiedenis geschreven als een van de grootste striptekenaars (en occasionele schrijvers) aller tijden. Hij was een van de belangrijkste architecten van het recordbrekende epos The Death of Superman en andere strips over The Man of Steel, was medebedenker van het personage Steel, en heeft prachtig artwork gemaakt voor vele andere grote comicuitgeverijen. Je kunt hem nu persoonlijk bedanken voor Fantastic Four v. The X-Men, X-Factor, X-Terminators, Superman v. Savage Dragon 2, Superman v. Aliens 2, en uitgaven van Batman, The Hulk, Alpha Flight, Solomon Kane,… de lijst gaat maar door. Op de animatieafdeling tekende Jon toetsen en animatiecycli voor een speciale sequentie in de Cartoon Network-aflevering van Teen Titans Go, “Creative Geniuses”. In juni 2022 tekende hij samen met Louise Simonson een gloednieuw STEEL-achtergrondverhaal voor een aankomend DC Comics-project ter gelegenheid van de 30ste verjaardag van The Death of Superman.

Phil Noto

Nadat hij zijn animatiecarrière begon bij Walt Disney Feature Animation (waar hij werkte aan De Leeuwenkoning, Pocahontas, Mulan, Lilo & Stitch, en meer), ging Phil Noto verder met ongelooflijk werk voor meerdere beroemde comic-franchises, voor DC, Marvel en andere grote comic-huizen. Birds of Prey, Danger Girl, The Avengers, X-23, Uncanny X-Force, Buffy the Vampire Slayer, The Infinite Horizon, Black Widow, Chewbacca, Poe Dameron en Daredevil, om er maar een paar te noemen.

Leandro Fernández

Leandro Fernandez is een Argentijnse comic artiest, Eisner Award-genomineerde en medebedenker van The Old Guard, American Carnage, The Discipline, The Names, en Far South. The Old Guard is samen met schrijver Greg Rucka verfilmd door Netflix, met Charlize Theron in de hoofdrol. Naast zijn creator-owned boeken heeft Leandro ook gewerkt voor Marvel, DC Domics, Dark Horse, Oni Press, en andere bedrijven over de hele wereld, in comics als Wolverine: Coyote Crossing, de Punisher MAX (met schrijver Garth Ennis), aan heel wat populaire personages als Hulk, Conan, Deadpool, Avengers, Daredevil, New Mutants en ga zo maar door.

David Lloyd

David Lloyd is wereldwijd bekend als de co-creator van de zeer populaire V for Vendetta-serie met schrijver Alan Moore. Zijn andere meesterlijke werken in de comicwereld zijn onder andere War Stories: Nightingale en J for Jenny, Hellblazer, Slaine, The Territory en Global Frequency. Hij produceerde ook de veelgeprezen graphic novel Kickback. De laatste jaren heeft David zich toegelegd op het uitgeven en redigeren van het online stripblad Aces Weekly.

Peter Milligan

Peter Milligan heeft het voortouw genomen in de revolutie van comics voor een meer gesofisticeerd, volwassen publiek. Hij veranderde het X-Men paradigma met de enorm populaire X-Statix en X-Force, en bood een heel andere kijk op de Amerikaanse cultuur met de Shade the Changing Man serie. Peter was ook de langstlopende schrijver van de cult horror comic Hellblazer, verlegde de grenzen van comics met de series Enigma, Face en Rogan Gosh, en de lijst gaat maar door. Recente werken zijn onder meer het succesvolle Britannia, over een oude Romeinse detective, American Ronin, Happy Hour, Out of Body en Human Remains, met nog veel meer spannende projecten in het verschiet.

Andrés Guinaldo

Na gewerkt te hebben voor Avatar Press, Dakuwaka, en Ape Entertainment, verzorgt Andres Guinaldo nu illustraties voor Marvel, DC Comics en Boom! Studios. Denk aan Son of Hulk ongoing, Dark Reign: Hawkeye #5, Namor: the First Mutant, Joker’s Asylum: The Riddler en Ninjak. In de loop der jaren werd hij hoofdillustrator van Gotham City Sirens, een boek met Harley Quinn, Catwoman en Poison Ivy in de hoofdrollen, dat goed werd ontvangen. Andres werkte ook aan Red Lanterns, Resurrection Man en Nightwing. Hij werd een vaste illustrator voor Justice League Dark en tekent momenteel zijn derde Blade Runner boek.
.

Manuel Garcia

Robin #92 en The Spectre #7 van DC Comics zijn de eerste verhalen waarvoor Manuel Garcia tekende. Vervolgens ging hij aan de slag bij Marvel, waar zijn illustraties pronken in enkele bekende titels. The Avengers #44-47, Thunderbolts, the Daredevil Movie Adaptation, the Mystique ongoing en Spider-Man: Breakout zijn slechts enkele van de vele boeken. Naast zijn werk voor Marvel en DC Comics deden heel wat grote multimedia bedrijven de afgelopen jaren beroep op Manuel: van Sideshow, voor hun Court of the Dead-boeken, tot Blizzard Entertainment voor boeken als Hearthstone en Starcraft.

Marie Javins

Heroes Comic Con kondigt met trots aan dat Marie Javins, de hoofdredactrice van DC Comics, naar Brussel komt! U kunt haar nu persoonlijk bedanken voor de vele uitstekende strips die de afgelopen jaren onder haar toezicht zijn geproduceerd. En voor de allereerste keer in België krijg je de kans om je stripwerk aan haar voor te leggen en het voor jou te laten beoordelen. Breng je beste werk mee, lever het in en, wie weet, krijg je een baan bij een van de grote namen in de stripwereld! Als tekenaar combineert Javins op meesterlijke wijze het vertellen van culturele verhalen met het maken van strips, waardoor ze de bijnaam “Editor of Choice” kreeg bij DC Comics. Ze heeft talloze comics, boeken en graphic novels geredigeerd, waaronder Superman Smashes the Klan (Gene Luen Yang, Gurihiru), Exit Stage Left: The Snagglepuss Chronicles (GLAAD Media Award 2019, Mark Russell, Mike Feehan et al) en Harley Quinn Breaking Glass (Mariko Tamaki, Steve Pugh).

C.B. Cebulski

Heroes Comic Con is trots om de hoofdredacteur van Marvel Comics, C.B. Cebulski, te verwelkomen! Hij heeft de dagelijkse leiding over de redactionele en creatieve aspecten, geeft elke dag vorm aan de verhalen van de Marvel Comics-lijn en haalt de beste schrijvers en artiesten van over de hele wereld naar Marvel. En nu is hij klaar om jou te ontmoeten! Voor de allereerste keer in België krijg je de kans om je stripwerk aan hem voor te leggen en het voor jou te laten beoordelen. Breng je beste werk mee, lever het in en, wie weet, krijg je een baan bij een van de grote namen in de stripwereld! C.B. Cebulski vervulde zijn kinderdroom in 2002 door in dienst te treden bij Marvel en redacteuren en honderden internationale makers te helpen bij het schrijven en illustreren van originele comics, zoals The Avengers, Guardians of the Galaxy, Spider-Man en Iron Man.
.

Benelux-gasten

Naast de grootste international artiesten eert Heroes Comic Con ook de lokale helden. Check hier welke Benelux-artiesten eveneens aanwezig zullen zijn!

DANY

Het best bekend van de stripseries Olivier Rameau, Rooie Oortjes, Un Homme Qui Passe, Bernard Prince, Arlequin en nog veel meer. Aanwezig op zaterdag 24 september.

ALAIN MAURICET

Deze Belgische tekenaar is in dienst bij DC Comics voor Harley Quinn, Superman en andere DC- franchises. Hij is ook één van de tekenaars achter de Star Wars Adventures comic-serie, Dastardly & Muttley, Tales of Tellos, en nog veel meer! Beide dagen aanwezig.

PIETER DE POORTERE (zondag)

Als de artiest achter de Dickie / Boerke-strips kan Pieter De Poortere bijna de hele popcultuur in zijn eigen wereld binnenhalen. Hij is ook de eerste Belg die officieel Mickey Mouse tekent voor Disney. Aanwezig op zondag 25 september.

DAN VERLINDEN (GEANNULEERD)

Deze Belgische kunstenaar is vooral bekend om zijn ongelooflijke werk aan de Robbedoes-spin-off De Kleine Robbe, het dierlijke dystopieverhaal Rages, het misdaadverhaal Soda, en nog veel meer! Geannuleerd wegens familiale omstandigheden

ÉRIC MALTAITE

Deze Brusselaar speelt een thuiswedstrijd op Heroes Comic Con en hij heeft er zin in. Hij komt zelfs exclusief zijn gloednieuwe stripboek Hollywoodland presenteren en verkopen. Hij is ook bekend van 421, De Kampeerders, Choc, Eén seconde later en vele andere!

LAURENT LIBESSART

Dit multi-talent kan bijna elke popcultuurfranchise nemen en er een geweldige herinnering van maken. Hij tekende Alix: Origins, Morea, Le Casque D’Agris en nog veel meer.
Ook het Made in Asia-festival (waartoe je gratis toegang hebt met je Heroes Comic Con-ticket) heeft een heleboel interessante Japanse en Europese artiesten te gast. Klik op de volgende link om meer te weten te komen.

Comic Village line-up van de vorige editie (fall 2022)

Slechts enkele talenten op deze planeet zijn goed genoeg om populaire franchises te vertalen naar comics, of miljoenen fans te beïnvloeden met originele verhalen en personages. Dit zijn de mensen die Heroes Comic Con op een glimmend voetstuk wil plaatsen. Beter nog, zet ze op een stoel voor je, zodat de vonk kan worden doorgegeven aan nieuwe generaties. Schud ze de hand, bespreek je favoriete verhaallijnen en stel ze al jouw vragen. Have fun!

Jon Bogdanove

Superman  /  Steel  /  X-Men  /  Fantastic Four  /  Power Pack

Phil Noto

Star Wars  /  X-Men  /  Avengers  /  Inhumans

Leandro Fernández

The Old Guard  /  Wolverine  /  The Punisher  /  Queen & Country

David Lloyd

V for Vendetta  /  Global Frequency  /  War Stories  /  Hellblazer  /  Aces Weekly

Peter Milligan

X-Statix  /  Hellblazer  /  Human Target  /  X-Men  /  Shade the Changing Man

Andres Guinaldo

Bladerunner  /  Son of Hulk  /  Joker’s Asylum  /  The Riddler
.

Manuel Garcia

Extreme Carnage  /  Lords of Empyre  /  Emperor Hulking  /  The Avengers

Marie Javins

Editor-in-Chief for DC Comics

C.B. Cebulski

Editor-in-Chief for Marvel Comics
.
Het Made in Asia festival (waartoe je gratis toegang hebt met je Heroes Comic Con ticket) omvat ook veel Japanse en Europese artiesten. Ga naar de volgende link voor meer informatie.

Unieke tekeningen en handtekeningen

De vele talenten van de Comic Village staan klaar om hun potloden prachtig over papier te strijken, hun inktpotten te legen en hun verf te orkestreren om een prachtig kunstwerk te maken dat je mee naar huis kunt nemen. Voor tekeningen heb je twee keuzes: je vraagt de kunstenaar om een schets tijdens het evenement, of je vraagt enkele weken op voorhand om een meer gedetailleerde tekening en je krijgt het resultaat tijdens het evenement. Weinig dingen in het leven kunnen tippen aan het gevoel een comic con te verlaten met je eigen unieke kunstwerk, compleet met handtekening van de kunstenaar. Een herinnering om voor altijd te koesteren! Klik op de knoppen hieronder om te zien hoe je tekeningen, opdrachten en handtekeningen kunt verkrijgen.

Laat je insprireren in workshops en panels

Naast het aanbieden van unieke schetsen, opdrachten en handtekeningen tijdens het Heroes Comic Con weekend, nemen de gastkunstenaars ook de tijd om hun geheimen en verhalen met u te delen in workshops en panels. Deze sessies zijn ideaal voor beginnende tekenaars die hun vaardigheden willen bijschaven, fans die nieuwsgierig zijn naar de oorsprong van hun favoriete stripfiguren, enzovoort. Woon deze sessies bij en laat je inspireren!

Live: The Drawing Battles

Kom kijken hoe ‘s werelds beste striptekenaars live voor jou strijden en tekenen! Wie heeft de scherpste pen, wie heeft de meest ongebreidelde creativiteit? En het belangrijkste, hoe zullen de geweldige resultaten eruit zien? Ontdek het op Heroes Comic Con !