Vragen
Veelgestelde vragen

Algemene info

Omdat ze allebei deel uitmaken van hetzelfde mega-evenement!

Je hebt maar één ticket nodig om te genieten van zowel de spanning van Heroes Comic Con, gewijd aan Amerikaanse en Europese popcultuur, EN het Aziatische popcultuurfestival Made in Asia. Eenmaal binnen, ben je vrij om van het ene universum naar het andere te gaan.

Brussels Expo

Belgiëplein 1
1020 Brussel
België

Meer informatie over openbaar vervoer

De volgende editie van deze ongelooflijke ervaring is gepland voor 22, 23 en 24 september 2023.

Heroes Comic Con opent de poorten op de volgende tijdstippen:

 • Vrijdag: van 12u tot 20u
 • Zaterdag: van 10u tot 19u
 • Zondag: van 10u tot 17u.

Bezoekers met een Fast Pass-ticket of VIP-ticket kunnen op zaterdag en zondag vanaf 9 uur naar binnen.

Dat is mogelijk. Wij kunnen ook foto’s/video’s van jou gebruiken zonder je uitdrukkelijke toestemming (zoals aangegeven op je toegangsbewijs). Maar maak je geen zorgen. We zijn altijd zeer respectvol. Bovendien willen we ervoor zorgen dat het credo ‘Cosplay is Not Consent’ wordt gerespecteerd tijdens het evenement.

Nee. En apparaten zoals elektronische sigaretten zijn binnen ook verboden. Je kunt wel naar de rookruimtes tussen de zalen gaan, buiten.

Nee. We maken wel een uitzondering voor blindegeleidehonden (met de nodige documentatie en uitrusting). Furries zijn wel toegelaten!

Tickets

 • Zaterdag- / Zondag-ticket: Een klassiek ticket dat je toelaat om Heroes Comic Con (en dus ook Made in Asia) te betreden.
 • Weekend-ticket: Hetzelfde klassieke ticket, maar dan voor een heel weekend. Het geeft jou de mogelijkheid om op beide dagen naar beide evenementen te komen.
 • Fast Pass-ticket: dit ticket geeft je toegang tot Heroes Comic Con (en Made in Asia) vanaf 9 uur ‘s ochtends in plaats van 10 uur ‘s ochtends (alleen op zaterdag en zondag). Hiermee kun je als eerste exclusieve producten kopen op de Geek Market, sneller deelnemen aan bepaalde activiteiten én voorrang krijgen bij bepaalde cateringpunten.
 • VIP-Ticket Dag / VIP-Ticket Weekend: Dé beste manier om van Heroes Comic Con te genieten.
  • Kom binnen op Heroes Comic Con om 9u ipv 10u.
  • Fast Pass (steek de rij voorbij) voor fotoshoots en handtekeningen van acteurs en de artiesten van de Comic Village.
  • Een Fast Pass voor bepaalde activiteien
  • Een Fast Pass voor bepaalde cateringpunten
  • Je komt binnen via een andere wachtrij dan de “klassieke tickets”, waardoor je snel het evenement kunt binnengaan.
  • Exclusieve VIP-lanyard & -badge
  • Gereserveerde zitplaatsen vooraan in de zaal tijdens de Q&A van acteurs.
  • Toegang tot de VIP-ruimte, waar je kunt genieten van enkele kleine hapjes en drankjes.

Allereerst: kijk in je spambox / ongewenste mails.

Als je je ticket niet kan terugvinden, contacteer dan tickets@easyfairs.com. Dit ticket-team kan je snel helpen.

Ja. Aangezien de prijzen van tickets voor fotoshoots, handtekeningen en selfies sterk verschillen van acteur tot acteur, is het niet mogelijk ze om te zetten in één prijskaartje.

Maar met een VIP-ticket hoef je niet in de rij te staan voor fotomomenten en signeersessies, voor zowel acteurs als artiesten. Op die manier heb je veel meer tijd om de vele andere activiteiten van het evenement te ontdekken en ervan te genieten!

Het is niet nodig uw ticket af te drukken. Je hoeft het alleen maar te laten zien op een smartphone scherm. Zorg ervoor dat er geen barsten in het scherm zitten en zet de helderheid van het scherm op maximaal voordat je gaat scannen.

Ja. Toegang is gratis voor kinderen die nog geen 11 jaar zijnop de dag van het evenement. Ze moeten uiteraard wel begeleid worden door een betalende volwassene. Neem hun identiteitskaart mee, of een bewijs van leeftijd, in geval van twijfel. Het is ook niet nodig ze te ‘registreren’ bij het kopen van een ticket.

De begeleider van een rolstoelgebruiker of een blinde mag gratis naar binnen, zonder ticket.
Deze regel geldt alleen als de rolstoelgebruiker of blinde een betalende bezoeker is met een geldig toegangsbewijs. In alle andere gevallen moet de begeleider ook in het bezit zijn van een geldig toegangsbewijs.

Nee. Net zoals Made in Asia kan Heroes Comic Con lang voor de grote dag uitverkocht zijn. Het is dan ook ten zeerste aan te raden je tickets zo snel mogelijk online te kopen, voordat ze uitverkocht zijn.

Activiteiten

 • Fotoshoots: Laat je foto nemen met de acteur van jouw keuze, door een professioneel team. Hiervoor heb je een toegangsticket en een fotoshootticket nodig.
 • Handtekeningen: Scoor een handtekening van je held, schud hen de hand en praat met hen! Er is geen voorverkoop voor handtekeningen. Je hoeft alleen maar naar de signeerruimte te gaan, in de rij te gaan staan en cash (!) te betalen voor de gewenste handtekening.
 • Selfies : Ga naar de signeerruimte, betaal de prijs en neem een selfie met je held(in).
 • Q&A : Stel je favoriete acteur de vraag die al zo lang in je hoofd brandt! De gast zal zijn best doen om alle vragen te beantwoorden op het podium. Toegang tot de vraag-en-antwoordshow is inbegrepen in elk type ticket.
 • Meet & Greets : Soms biedt de gastacteur ‘exclusieve ontmoetingen’ met kleine groepen mensen voor een bepaalde periode. Alle info hierover vind je terug op de Acteurs-pagina. Meet & Greets moeten op voorhand worden geboekt.
Zonder een ticket voor Heroes Comic Con heb je geen toegang tot fotoshoots, signeersessies en andere soorten activiteiten/ontmoetingen.
Ook zijn deze ontmoetingen (foto’s, handtekeningen, enz.) niet bij de toegangsprijs inbegrepen. Alleen de vraag-en-antwoordsessies zijn dat wel.

Een fotoshoot is een korte, snelle, privé-fotoshoot met de acteur(s) van uw keuze, waarbij een professionele fotograaf een foto maakt van jou en je held voor een egale achtergrond. Je ontvangt een fysieke kopie van de foto onmiddellijk na de sessie, en je kunt hem daarna gratis online downloaden.
Je kan je tickets voor de fotoshoot op voorhand kopen op de Heroes Comic Con-website. Als de tickets voor de dag van het evenement niet uitverkocht zijn, kun je ze ook ter plaatse bij de fotoshoot-kiosk kopen, maar het is sterk aangeraden ze van tevoren te kopen.

Tijdens de signeersessies kunt u met uw eigen camera een selfie nemen met de acteur(s) van uw keuze. Je hebt de tijd om met de acteur te praten (wat niet het geval is bij een fotoshoot). En je zult ter plekke contant moeten betalen, want er is geen voorverkoopsysteem voor selfies.

In de Comic Village worden wereldberoemde striptekenaars, straatkunstenaars en (web)cartoonisten uitgenodigd om je handtekeningen, schetsen en commissies aan te bieden en deel te nemen aan panels. Ga naar de Comic Village om een prachtige tekening te bemachtigen van de beste tekenaars van Marvel, DC, Disney, tekenfilms en meer!

Comfortabele schoenen! Je voeten zullen je dankbaar zijn.
Neem cash geld mee, want de meeste verkopers zullen geen kredietkaarten accepteren.
Neem een fotocamera mee om foto’s te nemen van de vele cosplayers (vraag eerst hun toestemming!).
Neem een koker mee als je posters gaat kopen, of een tekening wil bemachtigen in de Artist Alley. En een doos als je veel comics wil kopen!
Een open geest : je ontdekt misschien een nieuw universum waar je fan van wordt, en waarvan je niet wist dat het bestond voor je naar Heroes Comic Con kwam. Je krijgt immers de kans om een magische community te ontdekken!

Neem voldoende contant geld mee, aangezien de meeste verkopers geen kredietkaarten accepteren. Je kunt ook ter plaatse geld afhalen.

FAQ cosplay

Lees onze volledige regels: regels voor wapens en accessoires. Realistische replica wapens (airsoft, paintball, plastic pistolen, etc.) en replica messen zijn verboden. Als je een kartonnen, plastic of houten zwaard hebt, of een replica van een ‘fictief’ wapen (zoals Cloud’s Buster zwaard), is er geen probleem. Maar breng je wapen eerst naar het replica controleteam bij de ingang van het festival. Alleen zij, en de politie, kunnen je vertellen of je replica gevaarlijk is of niet. De beveiliging van Brussels Expo (die wij niet beheren) heeft strikte instructies en zal je niet binnenlaten met je replicawapen. Sterker nog, ze kunnen het zelfs in beslag nemen. Alle dragers van “realistische” replica wapens en dragers van replica messen worden niet toegelaten op het terrein. En we kunnen er niets aan doen.

De meeste cosplayers zullen graag met je poseren. Blijf echter beleefd en vraag altijd toestemming aan de betreffende cosplayer. 🙂

Er zijn cabines op Heroes Comic Con, maar weet dat die snel worden ingenomen.

Ja, Brussels Expo biedt een betalende vestiairedienst aan.

FAQ parkeren en reizen

Ja, het is mogelijk: je moet ‘s middags de trein naar Brussel nemen en dan de tram of metro. Hier vind je meer details.

De parkeerplaats van het festival is erg snel vol, dus we raden je aan om er vroeg bij te zijn.

Bijkomende informatie

Ja, het is beschikbaar, maar het wordt soms overladen door veelvuldig en gelijktijdig gebruik van de vele bezoekers.

Natuurlijk kan dat! Maar je moet altijd toestemming vragen aan de mensen die gefilmd of gefotografeerd worden.

We brengen je naar de eerstehulppost waar je verzorgd wordt. Het festival is niet verantwoordelijk maar we laten je niet in de steek. Verpleegster Joy zal voor je zorgen 😉

Intimidatie van welke aard dan ook, inclusief stalking, opzettelijke intimidatie, ongewenste fysieke aandacht, fysiek geweld en aanranding, wordt niet getolereerd op Heroes Comic Con. Intimidatie is reden voor uitsluiting van de conventie zonder restitutie; de dader kan ook worden vervolgd. We willen dat het festival een veilige en uitnodigende omgeving is voor alle fans. Als je tijdens de conventie wordt lastiggevallen, meld dit dan onmiddellijk bij de informatiebalie van Heroes Comic Con of neem contact op met het personeel, de crew of de beveiliging.

Ze worden doorgestuurd naar de Brusselse politie. Neem contact met hen op voor meer informatie. Items worden niet onbeperkt bewaard.

Ja, maar er is een tassencontrole bij de ingang van het festival.

Als je niets te verkopen hebt en het alleen voor persoonlijk gebruik is, is het toegestaan. En vergeet niet dat er genoeg eetkraampjes zijn op het festival.

Een aanvraagformulier voor accreditatie is beschikbaar op deze pagina in de weken voorafgaand aan het evenement.