Fan Village

Fanclubs brengen exclusieve items mee, trekken hun beste kostuums aan, bieden bordspelsessies aan, organiseren activiteiten en maken levensgrote decors op Heroes Comic Con. Haal je dosis nostalgie en verwondering hier! Deze zone zit stampvol verrassingen.

DRAGON BALL BELGIUM TEAM

Fan van Dragon Ball ? Stap dan zeker in het leven van Son Goku en ontmoet Master Roshi, Bulma, Vegeta en Krillin in nostalgische decors!

Lightsaber battles

Zwaai met je lichtzwaard alsof je bent uitverkoren door The Force, of train als veelbelovende Padawan, samen met LS4U, L'Académie de Sabre Laser & Ludus Académie.

LE SANCTUAIRE – ZELDA

Ontdek de nieuwe Zelda-tentoonstelling, waar je de mooiste verzamelobjecten en creaties op maat kunt bewonderen en waar je de kans krijgt om het legendarische Master Sword uit zijn voetstuk te trekken.

Ghostbusters Belgique

Who you gonna call? Ghostbusters België is de enige officiële Ghostbusters-fanclub van ons land en neemt je maar wat graag mee terug naar 1984, met hun items, decors en cosplay.

TWIN SUNS CLAN

Reis naar de planeet Tattooine in de Star Wars-zone en ontmoet levensechte Storm Troopers en Mandalorians. Bekijk hun schuilplaats en neem foto's in hun prachtige decors.

Belhypnoze

Ben je klaar voor een reis naar je onderbewustzijn? Op Heroes Comic Con geeft Belhypnoze je de kans om de grenzen van je verbeelding te testen. Durf jij dit avontuur aan?

DAV'ART 2020

Ontdek diorama's en maak je eigen snij- en airbrushcreaties. Je zult versteld staan!

Er Was Eens

Met zijn originele activiteiten dompelt 'Er Was Eens' kinderen onder in de magische wereld van moedige prinsen en prinsessen, trotse piraten en superhelden.

Belgian Potterheads

"We staan achter je, wat er ook gebeurt." En dat is precies waar de Belgische Potterheads voor staan. Als fanclub verenigen ze iedereen die een sprong waagt in de magische tovenaarswereld.

Ranger Nation

Ranger Nation Belgium is een cosplay- en fangroep die zich richt op Power Rangers. Je kunt ze vinden op een stand vol activiteiten, cosplay, verzamelobjecten, accessoires en een fotobooth.

Molengeek

De technologiesector toegankelijk maken voor iedereen? Trainingen, een coworking space en dynamische evenementen zoals de Hackathons... dat is de missie van MolenGeek.

Stream'her

Hoeveel weet jij over streaming? Test je kennis bij Stream'Her, de community die vrouwen in de streamingwereld ondersteunt en promoot. Doe mee aan een quiz en volg een workshop over streaming.

SAIGNEURS DU CHAOS

Probeer leuke rollenspellen met de Lords of Chaos zelf. En maak je geen zorgen, achter de intimiderende naam gaan vriendelijke liefhebbers van avontuur en spanning schuil die je zullen helpen op je fantasiereis.

APPRENONS LE JAPONAIS

Weet je niet waar je moet beginnen met Japans leren? Laat de experts van deze club je tonen hoe je de taalbarrière kunt doorbreken.

ATELIER DUVET - KALLIGRAFIE

Leer de fijne kunst van Japanse kalligrafie in de artistieke workshops van Atelier Duvet.

Kalligrafie-workshops:
10u – 10.30u:  papier
10.30u – 11u: je voornaam op hout
12.30u-14u: graveren van een Japanse zegel
15u – 16u: Japanse tuin schilderen
17u – 17u30: je voornaam op papier
18u30 – 19u: je voornaam op hout

KOT-É-CHINE

Speel de klassieke Aziatische spellen Mahjong, Go en Chinees schaken, probeer kleurplaten, Chinese horoscopen en geheugenspelletjes, en neem elke dag tussen 10 en 11 uur en 14 en 15 uur deel aan een origami-workshop.

TWOLINES.AD

Doe mee aan een Pokémon-jacht, waarbij je de eerste 3 van elke generatie en hun evoluties moet vinden, verstopt in de Heroes Comic Con- en Made in Asia-hallen. De activiteit eindigt elke dag een uur voordat de show sluit, om de winnaars te kiezen.

MAHJONG BELGIUM

Wil je het klassieke Chinese bordspel Mahjong grondig leren? Laat je dan in initiaties begeleiden door de leden van de Mahjong Belgium-club!

MOKEI SENSHI

Experts van deze fanclub staan klaar om demonstraties te geven rond het Mokei Senshi Conquest-oorlogsspel en het assembleren en aanpassen van Gundam-modellen.

LOTUS ROUGE ORIGAMI

Kunstenaar Michael David laat je zien hoe je kunstwerken kunt maken van eenvoudige vellen papier. Vouw naar hartenlust tijdens de gratis workshops en knutselsessies.

PRESS-START

Als je van retrogames houdt, moet je zeker een bezoekje brengen aan Press-Start! Betreed de gratis retro games-zone met Super Nintendo, Dreamcast en oude PlayStation, of doe mee aan de Mortal Kombat 11 (vrijdag), Street Fighter 6 (zaterdag) of Tekken 7 (zondag) toernooien. (15.00 uur op vrijdag, 13.00 uur op zaterdag en zondag, 15 minuten van tevoren inschrijven).

bruyere custom manga / COMICS

Een hoed, een schooltas, schoenen of andere items een popcultuur-jasje geven? Yes, please! Bezoek deze fanclub / designer om je items te laten personaliseren door een getalenteerde artiest.

THE COMPENDIUM & THE MAGICAL LIFE ENTERTAINMENT

The Compendium biedt heel wat interessante workshops in een magische omgeving, zoals toverstokjes , spreukenboeken en hoofddeksels maken en nog veel meer. Ze nemen ook hun mooie Flower Forest Pagoda mee, die je kunt gebruiken als je persoonlijke photobooth.

Coding Lab

Van "Gamer" naar "Maker"! Geïnteresseerd in games maken ? Dan heb je geluk! De stand "We are Coders" biedt je een praktische introductie van 30 minuten tot de basis van videogames coderen. De kracht van creatie, de oneindige mogelijkheden van je verbeelding en de regels code die tot leven komen, dat mag je hier verwachten. Aarzel niet om tijdens het festival langs te komen bij hun stand en word een codeermeester!

SPACE FUN GAMES

Word een superheld en kom lasergames spelen! Rust jezelf uit met je vest en je fulgurolaser en verstop je in het labyrint om je vijanden te verrassen en uit te schakelen. Word jij de ster van de arena?

WITCHGAMEZ

Seksistische praktijken in de wereld van videogames het hoofd bieden, dat is het doel van WitchGamez. Dit collectief wil het bewustzijn vergroten rond seksisme in videogames.

COSART

Een groep Belgische cosplayers staat klaar om je de kneepjes van het rollenspel te laten zien en nog veel meer! Welkom in hun avontuur.

AFROGAMEUSES

Afrogameuses moedigen een ecosysteem van videogames aan dat meer representatief is voor etnische minderheden, op alle niveaus: personages, streamingplatforms, training, de e-sports en de professionele wereld.

BELGIUM GO FEDERATION

Kom en ontdek Go, een spel van Chinese oorsprong dat al duizenden jaren door miljoenen spelers in China, Korea en Japan wordt gespeeld. Ontdek de regels in een paar minuten en oefen in snelle spellen om de subtiliteit van Go te leren.

MOONKEY

Moonkey, de auteur van de eerste Franse manga, DYS bij Pika Edition, leert je hoe je beroemde mangakarakters tekent.

Belge Geek Otaku

Kom plezier maken met BGO-spellen! Of het nu gaat om karaoke op het podium, een cursus, tekenwedstrijden of quizzen, bij hen is alles aanwezig om je te vermaken. En wie weet ga jij wel met de prijzen lopen. Dus kom je geluk beproeven op de stand en ontmoet de lieve Belgische Geek Otaku-gemeenschap!

DDR BELGIUM

Speel Just Dance, Taiko no Tatsujin, Dance Dance Revolution en Jubeat en verbeter je gevoel voor ritme!

BELUG: BELGIAN LEGO USER GROUP

Fan van geweldige LEGO constructies? Dan bent u bij BeLug aan het juiste adres! Bezoek hun stand en vervoer je geest naar herkenbare en nostalgische popcultuurscènes en personages.

LOVECRAFT ASSO

LoveCraft Asso heeft veel gepassioneerde makers en dat willen ze naar buiten brengen met een heuse tentoonstelling rond de rijkdom van cosplay. Naaitechnieken, harnassen, leer, accessoires, make-up, fx, elektronica, styling van pruiken, elk aspect krijgt een spotlicht.

L'UNIVERS DE RONHIN

Heb je er ooit aan gedacht om je eerste stappen te zetten in de wereld van avontuurlijke rollenspellen? Of heb je zin om te pronken met je vaardigheden in de wereld van tovenaars en draken? Dus schuif je voeten onder tafel bij L'Univers de Ronhin en laat je meevoeren in een fantasierijk en spannend verhaal.

A.M.F. COSPLAY

Association Multiverse Fantasy (AMF) is een vereniging van cosplayers voor jong en oud. Hun doel: cosplay en het werk achter elk stuk promoten.

LE JEU POUR TOUS

Le Jeu Pour Tous heeft tot doel alle gamers de kans te geven om te spelen en volledig deel te nemen aan de videogame-community.

YUME SQUAD

Hun missie is heel eenvoudig: iedereen de kans geven om zijn project te ontwikkelen. Of het nu gaat om streaming, muziek, regie, film of humor, Yume House wil een platform bieden om talenten te ondersteunen om hun volledige potentieel te benutten.

ARCADE BELGIUM

Beleef de ervaring van Japanse gamecentra op deze stand met arcadekasten en 100% originele en freeplay-games.

MUSEUM OF ILLUSIONS BRUSSELS

Reis naar het koninkrijk van optische illusies. Het museum biedt een breed scala aan interactieve tentoonstellingen en installaties, elk zorgvuldig ontworpen om je zintuigen te misleiden. Van puzzels en games tot draaiende kamers, er is iets boeiends voor alle leeftijden.

MANGOMICS-ACCESS

Een vereniging uit 1901 die tot doel heeft manga's en strips toegankelijk te maken voor slechtzienden. Met onder meer transcripties in tekst- en audioformaat helpen ze deze mensen én maken ze het grote publiek bewust van slechtziendheid.

RED COMET

Red Comet is de Belgische vereniging die zich inzet voor de "Mobile Suit Gundam"-serie. De activiteiten variëren van de gedetailleerde analyse van deze immense franchise tot de initiatie tot modelbouw en de tentoonstelling van bestaande kits en maquettes.

SAINT SEIYA EXPERIENCE

Saint Seiya-fans vieren de franchise en de 100e verjaardag van Warner Bros met geweldige expositie.

PIXEL MUSEUM / TOYS DISCOVERY MUSEUM

De vertrouwde videogamestand van de vorige editie, met evenveel plezier! En als je klaar bent met het spelen van de videogames, bekijk dan de vele game-exposities.

Dark Troopers Squad

Dark Troopers Squad, een glimlach achter de helm. Bij deze Star Wars-groep ontmoet je heel wat fictieve personages uit de iconische Star Wars-saga. De Imperial of Rebel-ervaring wacht op je, samen met de Dark Troopers Squad.

KIDS'CODING LAB

De groep We Are Coders biedt ook codeerlessen voor kinderen. Betrek je kleine geeks bij zeer toegankelijke workshops waar plezier en leren hand in hand gaan. Deze editie: ontwikkel Pong, het klassieke vintage arcadespel. Geen voorliggende kennis vereist: jullie ontdekken alles samen!

HIDDEN POWER

Hidden Power laat je dansen op je favoriete K-Pop-muziek! K-Pop-dansspecialist Hidden Power is een pionier in België en is de eerste K-Pop-dansschool. Ze organiseren ook meerdere activiteiten bij de Korean Alley, dus sfeer gegarandeerd!

COSPOP

Experts in de organisatie van défilés, wedstrijden, workshops en conferenties rond cosplay en in entertainment bij popcultuurevenementen. Verwacht coole cosplayworkshops en -panels en bekende cosplaygasten.

KING SEJONG INSTITUTE BELGIUM

Apprenez-en plus sur la langue et la culture coréennes avec ces experts !

BUJINKAN NUMAYA DOJO BRUSSELS

Volg lessen in de oude Japanse krijgskunst voor zelfverdediging genaamd Budo Taijutsu, voorheen bekend als ninjutsu. Het is de kunst om je aan elke situatie aan te passen met behulp van de meest natuurlijke beweging, zonder enige vorm van beperking. Van stoten en trappen tot zwaarden en werpwapens.

SUN CRUSHER CLUB

Deze Star Wars-kostuumorganisatie biedt je de authentieke ervaring van een galaxy far, far away. Hun doel is om de cultuur en de personages van de Dark Side te vieren. Ze zijn een van de slechts 5 door LucasFilm LTD erkende kostuumorganisaties in België.

LES TIKTOOK

De webserie voor en door cosplayers! Wat als cosplayers het leven hadden van de personages die ze belichamen? Suma, een cosplayer en nerd in haar vrije tijd, werkt samen met cosplayervrienden om de realiteit onder ogen te zien. Of niet... Deze stand toont alles van deze serie humoristische korte video's waarin popcultuur centraal staat.

PAYS DU DÉ NOIR

Kom zitten en speel een rollenspel! Geniet de hele dag van non-stop avonturen. Elke tafel biedt een campagne van ongeveer 1.30 tot 2.00 uur en verwelkomt tussen de 3 en 6 spelers per tafel.

YNNIS ÉDITIONS ET ANIMELAND

De uitgeverij gespecialiseerd in de culturen van de verbeelding! / Het eerste animatie- en mangamagazine. Doe mee aan de tombola op hun stand!

MAISON OTAKU

Maison Otaku presenteert weer tientallen activiteiten op haar stand! Knutselinitiaties, mangaquiz, Time Up-manga en nog veel meer.

SANGUINE's AIRBRUSH

Airbrush-kunstenaar en maker van Ghibli-beelden. Hou je van het Ghibli-universum? Hebben Chihiro, Ponyo en Totoro geen geheimen voor jou? Kom dan mee en dompel jezelf onder in de Ghibli-sfeer!

Brussel QuadBall

Quadball (voorheen zwerkbal genoemd) is een mixed contact sport, geïnspireerd door de wereld van Harry Potter en geboren in 2005 in de Verenigde Staten. Als mix van handbal, trefbal en rugby is dit een complete en gevarieerde teamsport die buiten wordt beoefend, met zijn eigen nationale en internationale competities.

TRIPTYQUE STUDIO | HUSH PRODUCTION

Twee fotostudio's op dezelfde stand betekent twee keer zoveel mogelijkheden om jezelf te vereeuwigen. Neem je beste cosplay mee, poseer als een professional en ga naar huis met een geweldige herinnering.

LASER GAME BELGIUM

Ga voor 100 m² lasergamen! Breng je vrienden mee en ga "pew pew pew"!

INDIE NIGHT FEVER

Indie Night Fever is een collectief van 100% vrouwelijke streamers en 100% onafhankelijke games! Ze zijn trots om vrouwen op internet, in videogames en in de wereld van streaming in de schijnwerpers te zetten. Probeer ook hun quiz!

MINECRAFT EDUCATION ACADEMY BY TECHNOCITÉ

Belgiës eerste Minecraft Education Academy (MEA), die je alle ins en outs van de Minecraft Education Edition kan laten zien. Kwestie van je eigen leerkrachten beter te helpen overtuigen om dit in de klas te gebruiken, nietwaar?