PORTFOLIO REVIEW

Ontmoet Paul Kaminski, editor bij DC Comics

Paul Kaminski is de redacteur van de ‘Metropolis‘-boekenseries van DC Comics, met belangrijke titels en personages als Superman, Green Lantern, Shazam en vele anderen.

Paul redigeerde onlangs de succesvolle Dark Crisis- en Lazarus Planet-series, en redigeert momenteel het Dawn of DC-initiatief, een soort van ‘wedergeboorte’ voor veel van DC’s iconische personages.

Hij komt niet alleen om je te ontmoeten, maar ook om je portfolio te bekijken en je waardevol advies te geven. Grijp deze kans op Heroes Comic Con, op 23 en 24 september, in Brussels Expo!

Golden opportunity

Deze beroemde uitgever neemt de tijd om je portfolio te beoordelen. Ben je een jonge kunstenaar? Stuur dan je werk naar deze levende legende. En als Kaminski je portfolio selecteert, word je uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek en krijg je persoonlijk advies. Als je geluk hebt, krijg je misschien wel een baan bij DC Comics!

Klik hier voor meer informatie over deze unieke kans!

Ga naar de Comic Village tijdens het festival. Geef jouw portfolio af (met jouw contactgegevens) bij de daarvoor bestemde stand en kom op het afgesproken tijdstip terug om te horen of jouw kandidatuur is geselecteerd voor een ontmoeting met de publisher.

Hoe kan ik de uitgever van DC ontmoeten?

We zullen een doos achterlaten bij de redactietafel, waarin mensen hun portfolio’s kunnen achterlaten. Die portfolio’s mogen ENKEL kopieën zijn, NOOIT originelen, altijd op A4-formaat, met een curriculum vitae na de omslag, als pagina 1.

Elk portfolio moet minimaal 6 en maximaal 15 pagina’s beslaan. Het kan gaan om tekenaars, inkters (als het een inkter is moet hij/zij ook de potloden laten zien die hij/zij heeft geïnkt), coloristen (als het een colorist is moet hij/zij ook de zwart-witpagina’s laten zien die hij/zij heeft ingekleurd). Elk portfolio moet ook een cover hebben met een illustratie, de volledige naam of bijnaam van de artiest en contactinformatie. Ook moet op elke binnenpagina bovenaan de volledige naam en contactinformatie (telefoonnummer en e-mail) van de maker staan.
We kunnen niet garanderen dat de portfolio’s worden teruggestuurd. Het kan verloren gaan, of een redacteur kan besluiten het mee naar huis te nemen, dus de kunstenaar moet van tevoren accepteren dat het niet wordt teruggestuurd, en dat moeten we in de regels specificeren. Als je het in de doos doet, is het heel goed mogelijk dat je het niet terugkrijgt, dus stop alsjeblieft geen originele kunst in de portfolio.

Bij dit gebeuren geldt vrije toegang. IEDEREEN kan zijn portfolio achterlaten. Maar NIET IEDEREEN krijgt een privé-ontmoeting, alleen degenen waarvan de redacteur besluit dat ze er klaar voor zijn of het potentieel hebben om een professionele kunstenaar te worden. We vragen de geselecteerde kunstenaars om een ID te laten zien om toegang te krijgen tot de bijeenkomst, want alleen de geselecteerden hebben toegang.

Elke zaterdag en zondag kunnen de kunstenaars hun portfolio’s tot 14:00 uur achterlaten bij de redactie; op dat moment zal de redactie de portfolio’s uit elke doos pakken en bekijken en kiezen met wie ze een ontmoeting zullen hebben. We schrijven de namen van de mensen die ze zullen ontmoeten rond 15.00 uur op twee whiteboards (of iets dergelijks) en de bijeenkomsten zijn van 15.30 tot 17.30 uur op zaterdag en van 14.30 tot 16.30 uur op zondag. Elke bijeenkomst duurt ongeveer 15 minuten. Als je niet op de lijst staat, vraag dan gerust naar je portfolio en als het mogelijk is, sturen we je die terug.

Leer meer over de comicwereld

Onze guest editor, Paul Kaminski, zal een panel organiseren tijdens het festival, getiteld “How to get work for DC Comics”, waar hij potentiële artiesten de kneepjes zal leren om een artiest voor DC te worden, hoe ze hun werk kunnen verbeteren en nog veel meer.

Het panel vindt plaats op zaterdag 23 september om 12 uur ‘s middags.

ontmoet alle gasten

De vele talenten van de Comic Village staan klaar om hun potloden prachtig over papier te strijken, hun inktpotten te legen en hun verf te orkestreren om een prachtig kunstwerk te maken dat je mee naar huis kunt nemen.

Voor tekeningen heb je twee keuzes: je vraagt de kunstenaar om een schets tijdens het evenement, of je vraagt enkele weken op voorhand om een meer gedetailleerde tekening en je krijgt het resultaat tijdens het evenement.

Weinig dingen in het leven kunnen tippen aan het gevoel een comic con te verlaten met je eigen unieke kunstwerk, compleet met handtekening van de kunstenaar. Een herinnering om voor altijd te koesteren!

Klik op de knoppen hieronder om te zien hoe je tekeningen, opdrachten en handtekeningen kunt verkrijgen.